Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, în Parcul Natural Văcăreşti, fiind afectată o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti Ilfov a trimis pentru intervenţie 25 de pompieri şi cinci autospeciale de stingere a incendiilor .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit oficialilor ISU Bucureşti - Ilfov, incendiul a fost localizat astfel că nu există riscul să se extindă. La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii lucrează pentru stingerea focarelor care s-ar putea reaprinde.

Este a patra intervenţie în Parcul Văcăreşti în această săptămână, cel mai mare dintre incendiile la care au fost solicitaţi pompierii de la ISU Bucureşti - Ilfov fiind cel de marţi, când a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Delta Văcăreşti este declarată zonă urbană protejată, fiind un lac antropic aflat în cartierul Văcăreşti din Bucureşti, sectorul 4, cu o suprafaţă de 189 hectare.

În zonă sunt izvoare subterane, care au permis creşterea unei vegetaţii diverse, fiind identificate şi peste 95 de specii de păsări, între care stârci, egrete, cormorani, pescăruşi, lebede, lişiţe, raţe sălbatice, muscarul negru, animale acvatice ca şerpi de apă, tritoni, dar şi vulpi, iepuri, vidre şi bizami, care supravieţuiesc într-un ecosistem stabil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.