Un incendiu a izbucnit, miercuri, în comuna suceveană Domneşti, în trei gospodării diferite, aflate foarte aproape una de cealaltă, existând pericolul ca focul să se extindă la clădirile din jur, construcţii majoritare din lemn. Militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi şi ai Gărzii de Intervenţie Siret au intervenit cu patru autospeciale, reuşind să salveze patru case. O femeie de 55 de ani care a suferit un atac de panică şi s-a intoxicat cu fum a primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi şi ai Gărzii de Intervenţie Siret au intervenit cu patru autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Dorneşti.

La sosirea echipajelor, ardeau violent două anexe gospodăreşti şi acoperişul unei case de locuit (fiecare construcţie, din trei gospodării distincte), existând pericolul de propagare la clădirile aflate în imediata apropiere.

"Incendiul s-a dezvoltat cu rapiditate din cauza construcţiilor majoritare din lemn, cu învelitori din draniţă şi azbociment, dispuse foarte aproape una de cealaltă", a precizat sursa citată.

Potrivit purtătoruloui de cuvânt al ISU Suceava, pe timpul intervenţiei, paramedicii SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei în vârstă de 55 de ani, care a suferit un atac de panică şi s-a intoxicat cu fum.

Ulterior, victima a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, o şură pe 50 de metri pătraţi şi o bucătărie de vară pe 30 de metri pătraţi. Focul a mai afectat obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, două butelii de aragaz şi alte bunuri.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la o flacără provenită de la un aragaz cu defecţiuni la sistemul de alimentare cu combustibil şi a fost lichidat la ora 12:55, pompierii reuşind să salveze patru case de locuit, cu anexele şi bunurile aferente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.