Imagini cu maşini acoperite de praf saharian sunt distribuite intens, miercuri, în mediul online, fiind surprinse în mai multe zone din ţară. Multe dintre fotografii sunt însoţite de comentarii ale internauţilor care pun sub semnul întrebării acest fenomen. ”La cât praf s-a depus în toată ţara, ar fi trebuit să se termine tot nisipul saharian", este unul dintre comentariile de pe reţelele de socializare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imagini cu maşini pline de praf, după ce specialiştii au anunţat un nou val de praf saharian care traversează România, au umplut reţelele de socializare.

FOTO - Facebook
FOTO - Facebook

Oameni din Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Brăila, dar şi din alte zone ale ţării şi din Bucureşti au postat fotografii.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Părerile în mediul online sunt împărţite în ceea ce priveşte fenomenul.

”La cât praf s-a depus în toată ţara, ar fi trebuit să se termine tot nisipul saharian”, a transmis unul dintre internauţi.

”Maşina a făcut varicelă după ploaie. Eu am nările arse la fiecare 3 zile, de doi ani încoace. Se pricepe greu şi degeaba. Am intrat în zodia demenţei de câţiva ani, s-a dat liber la salvarea planetei de oameni. Una-două, praf saharian”, a comentat un alt internaut.

FOTO - Facebook
FOTO - Facebook

”Cu siguranţă azi spălătoriile auto au câştigat. Trendul ploaie cu praf saharian ne lipsea”, a mai scris o femeie.

”La cum e vremea afară, ăsta e praf Siberian, nu Saharian”, a scris un alt bărbat.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi şi în prima partea zilei de miercuri.

”În perioada 23 aprilie ora 09 – 24 aprilie ora 13, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va fi deasupra României marţi (23 aprilie) şi în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie)”, a transmis ANM.

Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele în care va ploua.

În după-amiaza zilei de miercuri, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est şi se va îndepărta de România.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.