Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au făcut, în ultima lună, 404 percheziţii, au instituit măsuri asigurătorii în valoare de aproape 50.000.000 de lei şi au indisponibilizat bunuri în valoare totală de peste 12.000.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracţiuni economice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Poliţia Română, pe parcursul lunii septembrie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 404 percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 240 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracţiuni economice.

În cauzele penale instrumentate, faţă de 585 de persoane a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, iar faţă de 55 au fost dispuse măsuri preventive (19 reţinute, 7 arestate preventiv şi 29 sub control judiciar).

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 49.426.090,74 de lei, dintre care 9.239.910 lei în numerar sau în cont bancar şi au fost  indisponibilizate bunuri în valoare totală de 12.230.823 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 748.000 de ţigarete, 26 kg. de tutun  şi 1.072 de litri de alcool.

În urma definitivării cercetărilor, poliţiştii au formulat propuneri de trimitere în judecată în 159 de dosare penale privind infracţiuni de natură economică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.