Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 659 de persoane, 53 de autovehicule şi 21 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 7 – 14 decembrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 410 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională. 

Poliţiştii români au pus în aplicare 20 de mandate europene de arestare, au depistat 69 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 115 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 15 documente şi au fost găsite 47 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 249 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor. Dintre acestea, 15 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 30 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 18 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 4 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

În plus, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 6 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 6 documente semnalate de România.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.