Aproximativ 120 de percheziţii au fost făcute, în ultimele două săptămâni, de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, în urma acestor acţiuni fiind ridicate laptopuri, medii de stocare, telefoane mobile, şapte arme, cartuşe, peste 35 de kilograme de droguri, aproape 1.100 de comprimate de stupefiante şi un sistem complet tip "indoor" depentru creşterea canabisului, arată Poliţia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acţiunile organizate de Poliţia Română au fost vizate activităţile infracţionale a 162 de persoane.

Potrivit sursei citate, în perioada 16 - 29 septembrie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 53 de acţiuni pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani. La finalul audierilor, 61 de persoane au fost reţinute sau arestate, iar faţă de trei persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

Bilanţul ultimelor două săptămâni arată că, în urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate 16 laptopuri, trei hard-disk-uri, opt tablete, 73 de telefoane mobile, 11 medii de stocare, 17 cartele SIM, şapte arme, 94 de cartuşe, o cutie cu 177 diabolouri metalice, 36 de kilograme de cannabis, 82 de plante de cannabis, 159 de kilograme de masă vegetală, 3.070 de grame de haşiş, 1.089 de comprimate, 410 grame de substanţă care conţine MDMA, cinci doze de heroină, 50 de grame de amfetamină, cinci plicuri autosigilante, cu fragmente vegetale şi un sistem complet tip "indoor" pentru culturile de canabis.

În plus, au fost instituite sechestre asigurătorii în valoare de aproape 18.000 de lei, mai spun poliţiştii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.