Bărbatul de 67 de ani din localitatea ieşeană Vlădeni, internat cu o zi în urmă în stare de comă profundă la Spitalul Sfântul Spiridon din municipiul Iaşi, a murit sâmbătă seară, numărul persoanelor decedate în ultimele două zile din cauza caniculei ridicându-se astfel la trei. Bărbatul mort sâmbătă seară muncise pe câmp în soare timp de câteva ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, a declarat că şansele de supravieţuire ale bărbatului în vârstă de 67 de ani erau minime încă din momentul internării lui la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

El a fost adus vineri la spital în stare de comă profundă, după ce a muncit pe câmp şi s-a expus la soare timp de câteva ore.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Medicii susţin că bărbatului i-au fost afectate sistemul nervos, dar şi alte organe vitale precum inima şi ficatul.

În momentul în care a fost găsit inconştient pe câmp, victima avea temperatura corpului de 42 de grade.

Acesta este al treilea deces înregistrat în judeţul Iaşi în ultimele două zile, pe fondul temperaturilor foarte ridicate.

Tot sâmbătă, un bărbat de 28 de ani fără adăpost a murit în Gara din Iaşi. Bărbatul avea o temperatură a corpului de 44 de grade, iar în momentul în care medicii au sosit la faţa locului victima intrase deja în stop cardio-respirator.

Vineri, un bărbat de 45 de ani dintr-o comună ieşeană a murit la scurt timp după ce a fost adus în stare gravă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. El avea o temperatură a corpului de 42 de grade şi a fost găsit de nişte căruţaşi în stare de inconştienţă la marginea unui câmp

Vineri şi sâmbătă, întreaga ţară s-a confruntat cu temperaturi extrem de ridicate, în unele zone depăşind 40 - 42 de grade Celsius, 12 judeţe fiind sub cod roşu de caniculă, iar celelalte sub avertizare cod portocaliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.