Un număr de 17 persoane implicate în operaţiuni cu substanţe interzise au fost reţinute pentru 24 de ore, în urma audierilor desfăşurate la sediul DIICOT Iaşi. Alte două persoane au fost puse sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, procurorii DIICOT Iaşi au audiat 22 de persoane, în urma percheziţiilor desfăşurate joi în 13 spaţii din municipiul Iaşi.

Surse din cadrul anchetei afirmă că substanţele au fost găsite inclusiv în scutecele bebeluşilor şi erau destinate în principal elevilor şi studenţilor din Iaşi. Preţul unei doze vândute de membrii reţelei se ridica la câteva zeci de lei.

Toate persoanele reţinute urmează să fie prezentate în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Anchetatorii au stabilit că, începând din anul 2019, în cartierele Tătăraşi, Copou, Centru şi Apărătorii Patriei din municipiul Iaşi, au acţionat mai multe persoane care au comercializat substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Aceste substanţe erau comandate din Olanda şi introduse în ţară prin intermediul unor firme de coletărie. Pentru a nu fi depistate de organele de urmărire penală, comenzile se realizau prin Darkweb, plata se făcea în Bitcoin, iar coletele erau expediate către adrese situate din apropierea imobilelor în care locuiau persoanele cercetate.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite importante cantităţi de substanţe psihoactive, sume de bani care ar proveni din traficul acestor substanţe interzise, precum şi alte bunuri care ar fi servit în derularea activităţii infracţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.