Cisterna implicată în accidentul produs, sâmbătă, pe drumul naţional 2 A, în judeţul Ialomiţa, transportă zece tone de azot, neexistând însă pericol de scurgeri, întrucât doar cabina a fost afectată de impact. Poliţiştii au stabilit că accidentul a fost provocat de un tânăr de 19 ani, care a decedat, după ce a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit cisterna. Cel de-al doilea autoturism nu a mai putut evita impactul, şoferul fiind rănit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, Lăcrămioara Chirea, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că cisterna implicată în accident transportă zece tone de azot, dar nu există pericol. 

”Doar capul tractor al cisternei a fost afectat în urma impactului. Nu există pericol de fisuri, scurgeri sau alte avarii. Cisterna este pe roţi, în câmp. Se intervine pentru răcirea cisternei”, a declarat Lăcrămioara Chirea. 

Potrivit acesteia, în urma impactului două persoane diin acelaşi autoturism au fost încarcerate. Sete vorba despre un tânăr de 19 ani şi un bărbat de 50 de ani, ambii din Ploieşti, care au decedat. 

De asemenea, au fost răniţi uşor şoferul cisternei şi şoferul celui de-al doilea autoturism implicat în impact, dar ambii au refuzat translortul la spital. 

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Ialomiţa, Andreea Loghin, a precizat că accidentul a fost provocat de către tânărul de 19 ani, care, nu se ştie încă din ce motiv, a pătruns pe contrasens şi a lovit isterna. 

”Cel de-al doilea autoturism implicat în impact nu a putut evita coliziunea”, a precizat Andreea Loghin. 

Aceasta a precizat că traficul este în continuare blocat în zona accidentului. 

Două persoane au decedat şi una este rănită după ce o cisternă şi două autoturisme s-au ciocnit, sâmbătă dimineaţă, pe drumul naţional 2 A, în judeţul Ialomiţa, între localităţile Sărăţeni şi Munteni-Buzău. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.