Poliţiştii de investigaţii criminale din Baia Mare probat activitatea infracţională a unei grupări, specializată în furturi din autovehicule de lux. Suspecţi ar fi folosit un dispozitiv de bruiere a semnalului radio transmis de telecomenzile sistemelor de închidere centralizată şi au sustras importante sume de bani. Trei bărbaţi din Arad au fost arestaţi preventiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma investigaţiilor, poliţiştii băimăreni au reuşit să probeze două fapte comise de trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 39 şi 44 de ani, toţi din judeţul Arad, în cursul anului 2018.  Cei în cauză ar fi folosit un dispozitiv de bruiere a semnalului radio transmis de telecomenzile sistemelor de închidere centralizată, pătrunzând în două autoturisme de lux de unde ar fi sustras, într-un caz suma de 80.000 de lei şi în celălalt suma de 5.000 de euro”, a transmis, vineri, Poliţia Română.

Sursa citată a preciat că, la data de 26 martie a.c., pe raza municipiului Bucureşti, aceleaşi persoane, folosind acelaşi mod de operare, ar fi sustras dintr-un alt autoturism de lux suma de 75.000 de lei.

Miercuri, cei trei bărbaţi au fost depistaţi în trafic pe raza municipiului Arad şi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, iar la data de 28 martie, Judecătoria Baia Mare a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Totodată, s-a dispus indisponibilizarea autoturismului, în valoare de 50.000 de euro, cu care aceştia se deplasau şi care ar fi fost folosit la comiterea faptelor.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, existând indicii despre implicarea membrilor grupului infracţional în săvârşirea unor fapte similare pe raza mai multor judeţe.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.