Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit 12,5 kilograme de cannabis, ascunse în geamantanul unui cetăţean grec, pasager într-un autocar care circula pe ruta Grecia-România. Bărbatul a fost reţinut 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul grec C.A., în vârstă de 47 de ani, pasager într-un autocar înmatriculat în Grecia, care circula pe ruta Grecia-România. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au găsit în cala autocarului, ascunse într-un geamantan ce aparţinea cetăţeanului grec, opt colete, de diferite dimensiuni. Pachetele, ambalate în folie de staniol şi folie transparentă, cântăreau în total aproximativ 12,5 kg şi conţineau o substanţă vegetală de culoare verde închis, presupusă a fi cannabis”, au transmis, miercuri, poliţiştii de forntieră.

Potrivit acestora, bărbatul a declarat că transporta pachetele pentru o persoană din Bucureşti.

Întreaga cantitate de substanţă vegetală a fost ridicată de către lucrători SCCO Giurgiu şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR unde a reacţionat ca fiind cannabis. 

Cercetările sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducerea în ţară de droguri de risc. Pe numele cetăţeanului grec a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând să fie prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 720.000 lei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.