Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au confiscat 200.000 de euro, un lingou de 1,7 kilograme presupus a fi din aur, precum şi trei kilograme de bijuterii de la două femei şi un cetăţean turc, ce încercau să le scoată ilegal din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banii şi bijuteriile au fost confiscate duminică, după ora 17.30, când prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, Aurelia M., o femeie de 39 ani, care conducea un autoturism înmatriculat în România, precum şi un cetăţean turc, Mehmet A., în vârstă de 63 ani, aflat la volanul unui autocar care circula pe ruta România-Turcia, în care se aflau 31 de pasageri, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

”Acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra celor două mijloace de transport şi persoanelor în cauză. Astfel, în urma controlului, asupra Aureliei M. a fost găsită, ascunsă pe corp şi în pantofi, suma de 50.000 euro şi cantitatea de aproximativ trei kilograme de bijuterii din metal galben, ce pare a fi aur”, se arată în comunicat.

FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

De asemenea, în autocar, poliţiştii au găsit suma de 100.000 de euro ascunsă în suportul de pahare aflat pe uşa şoferului. În timp ce asupra mai multor pasageri s-au mai descoperit, în total, 50.000 de euro, bani ce urmau să fie înapoiaţi şoferului în Turcia, potrivit sursei citate.

FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

”Totodată, asupra uneia dintre pasagere, Olguţa F., în vârstă de 48 ani, a fost descoperit, ascuns pe corp, un lingou din metal galben, în greutatea de 1,7 kg”, se mai arată în comunicat.

FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele trei kilograme de bijuterii aparţineau femeii care a venit în vamă cu maşina, lingoul - pasagerei din autocar care îl avea asupra ei, iar banii, în total 200.000 de euro, şoferului autocarului.

Banii au fost confiscaţi, cetăţeanul turc fiind cercetat pentru evaziune fiscală. Totodată, deoarece femeile nu aveau autorizaţie ”să desfăşoare operaţiuni cu metale preţioase”, poliţiştii de frontieră au ridicat bijuteriile pentru expertizare, în funcţie de rezultat urmând să se ia măsuri legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.