Un bărbat din Galaţi care coborâse din maşină pentru a remedia o avarie a murit după ce a fost lovit de un autoturism al cărui şofer a fugit de la locul accidentului. Când l-au găsit poliţiştii, fugarul era beat, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că are permisul de conducere suspendat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform IPJ Galaţi, accidentul s a produs pe  DJ 251. Un bărbat în vârstă de 51 ani, din comuna Matca, judeţul Galaţi, care conducea un autoturism pe DJ 251 dinspre localitatea Valea Mărului spre Matca, la ieşirea din prima localitate, a oprit autoturismul în afara părţii carosabile, pornind avariile, cu intenţia de a remedia o defecţiune la roata stângă spate.
Acesta a coborât din autoturism şi a deschis portiera stângă spate, moment în care a fost acidentat mortal de un alt autoturism care venea din aceeaşi direcţie de deplasare. Persoana care a provocat acest accident auto nu a oprit şi a fugit de la faţa locului.
Mai multe echipaje de poliţie au fost trimise în zonă, iar în aproximativ două ore s-a reuşit identificarea conducătorului auto, fiind vorba despre un bărbat de 55 ani, din comuna Matca, judeţul Galaţi. Acesta a fost depistat la adresa de domiciliu, adresă unde se afla şi autoturismul implicat în evenimentul rutier.
În urma testării alcoolscopice a rezultat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a stabilit de asemenea că bărbatul de 55 ani avea permisul reţinut ca urmare a săvîrşirii altor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
În această cauză a fost deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
În urma probatoriului administrat, şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de marţi, acesta va fi prezentat la Judecătoria Tecuci cu propunere de arestare preventivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.