Şase persoane au ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, după ce au suferit diferite traumatisme sau plăgi, din cauza crengilor rupte sau a copacilor căzuţi în urma furtunii de marţi, în total numărul răniţilor ajungând la 28. Cinci dintre aceştia au fost internaţi, în judeţul Galaţi existând în continuare probleme privind alimentarea cu energie electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi au ajuns miercuri încă şase persoane rănite în urma furtunii de marţi dimineaţa.

"Este vorba despre 28 de persoane care au ajuns la spital, dintre care cinci au rămas internate cu numeroase afecţiuni: traumatisme cranio-cerebrale minore, plăgi la diferite membre şi atacuri de panică. Unul dintre pacienţi a necesitat internare la reanimare, având traumatism de bazin şi de coloană lombară. Aceste persoane au fost lovite în cursul furtunii cu diferite obiecte - crengi de copac majoritatea”, a declarat, miercuri, Lidia Şandru, medic în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Galaţi. 

Pe de altă parte, Electrica Galaţi a anunţat că miercuri la ora 10.00 mai erau afectate 13 linii electrice aeriene de medie tensiune (5 total şi 8 parţial) şi 170 de posturi de transformare din 31 localităţi, fiind depistaţi până în prezent  10 stâlpi de medie tensiune rupţi.

Sucursala Galati a suplimentat specialiştii din teren, iar acum sunt pe teren peste 60 de angajaţi ai Sucursalei de Distribuţie, ajutaţi de colegii din cadrul Agenţiei de Întreţinere Servicii Energetice, care acţionează, organizaţi în 22 de echipe, pentru remedierea defecţiunilor apărute.

Furtuna puternică de marţi după-amiază, din judeţul Galaţi, a doborât sute de arbori care au avariat 30 de maşini şi a afectat numeroase locuinţe din opt localităţi care au rămas fără curent electric.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.