Valoarea pagubelor produse de vremea extremă din luna iunie în judeţul Galaţi a fost estimată la 1,2 milioane de lei, informează Prefectura. Nouă comune din judeţ au fost puternic afectate de ploi, vijelii şi grindină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 "Ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, înregistrate în judeţul Galaţi, în perioada 17-23.06.2020, au fost afectate structura rutieră, patru locuinţe şi terenuri agricole din nouă unităţi administrativ-teritoriale: Cerţeşti, Frumuşiţa, Folteşti, Gohor, Griviţa, Măstăcani, Schela, Smulţi, Şendreni. Prin Ordin al Prefectului Judeţul Galaţi, au fost constituite trei comisii de evaluare a pagubelor înregistrate la infrastructura rutieră, locuinţe şi terenuri agricole. În urma evaluărilor realizate pe teren a fost întocmit şi înaintat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, proiectul de Hotărâre de Guvern, însoţit de documentaţia prevăzută de legislaţia în vigoare, pentru refacerea infrastructurii afectate (18,825 km de drumuri comunale şi străzi, o construcţie hidrotehnică şi refacere ravenă)”, precizează Prefectura.

Suma solicitată pentru realizarea acestor lucrări, care va fi alocată din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, este de 1,272 mii lei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.