Autorităţile din Brăila şi Galaţi intervin, miercuri seară, pentru a îndepărta efectele furturnilor, fiind înregistrate zeci de apeluri la 112. Oamenii reclamă copaci căzuţi pe maşini, pe carosabil sau pe cabluri, dar şi inundarea unor străzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Brăila, furtuna violentă a durat 10-15 minute, a căzut grindină, iar vântul a suflat cu foarte mare putere. 

Din primele informaţii, probleme sunt la Lacul Sărat şi în municipiul Brăila. În oraş, vântul a doborât zeci de copaci, iar unii au căzut peste maşini.

Conform apelurilor de până la această oră, sunt cel puţin 25-30 de copaci căzuţi, iar 10 au avariat maşini.

Situaţia este în dinamică, încă fiind apeluri la 112 din partea unor cetăţeni care reclamă că au avut de suferit în urma vijeliei. 

Nu sunt însă victime, anunţă ISU Brăila.

Primarul Marian Dragomir i-a îndemnat pe locuitorii care i-au trimis fotografii cu efecte ale vremii să anunţe exact unde sunt probleme.

"După furtună, echipele primariei şi ale altor instituţii sunt pe teren pentru a îndepărta copacii căzuţi. Este mult de lucru .... VĂ ROG să scrieţi la comentarii locaţia altor pomi căzuţi - adresa exactă şi vom interveni azi sau mâine!!!! Imaginea nu este suficientă", a transmis Marian Dragomir.

Şi în municipiul Galaţi a fost o furtună puternică. În timpul vijeliei, un acoperiş a fost luat de vânt şi s-a prăbuşit peste mai multe autoturisme parcate. 

La faţa locului intervin pompierii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.