Un număr de 37 de apartamente din două blocuri au fost afectate în urma incendiului care a cuprins, joi după-amiază, pensiunea Monte Carlo, din Focşani, şi care s-a extins apoi la cele două blocuri. Oamenii nu vor putea înnopta în locuinţe, multe dintre ele rămase fără ferestre sau invadate de fum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vrancea, Florin Olaru, la o primă evaluare, în urma incendiului au fost afectate 37 de apartamente din două blocuri. Astfel, unele apartamente au geamurile sparte, altele au fost inundate ori invadate cu fum, cele mai mari pagube fiind înregistrate la blocul lipit de pensiunea de la care a pornit focul. Acoperişul acestui bloc a ars în proporţie de 75 la sută, pagubele fiind însemnate la apartamentele situate la etajele superioare.

Conform lui Olaru, cel mai probabil, proprietarii acestor apartamente nu vor putea înnopta în case, urmând să se cazeze la rude sau cunoştinţe.

La ora actuală, pompierii merg cu proprietarii în fiecare apartament pentru a evalua pagubele.

Totodată, alimentarea cu energie electrică şi gaze la acest bloc nu se va putea relua în cursul acestei nopţi.

Conform prefectului de Vrancea, Sorin Hornea, vineri, va fi cnstituită o comisie în urma căreia să fie stabilită cauza incendiului, dar şi dacă respectiva pensiune, construită din lemn, la circa 30 de metri de o staţie peco şi lipită de un bloc de locuinţe, avea autorizaţie de construcţie.

Potrivit prefectului, dacă vor fi persoane ale căror locuinţe au fost afectate de incendiu, care nu vor avea unde să locuiască, primarul, prin Comitetul Local, le va acorda sprijin punându-le la dispoziţie locuri de cazare.

Incendiul a cuprins iniţial acoperişul pensiunii ”Monte Carlo”, situată în cartierul Sud din Focşani, iar focul s-a extins apoi la un bloc din imediata apropiere. Locatarii blocurilor din apropierea pensiunii au fost evacuaţi, iar furnizarea gazelor şi a energiei electrice a fost oprită în zonă.

Prefectul de Vrancea, Sorin Hornea, a declarat că va fi demarată o anchetă, urmând să fie făcute verificări cu privire la autorizaţia de funcţionare a pensiunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.