Aproximativ 150 de persoane au fost implicate, sâmbătă, într-un conflict de proporţii în Cimitirul Nordic din Focşani, 17 persoane fiind duse la audieri la Poliţie. Conflictul a izbucnit între două grupuri de romi care s-au întâlnit în cimitir, unde au întins mese şi au făcut grătare, conform tradiţiei lor, şi au dat de pomană pentru cei morţi, aşa cum se obişnuieşte imediat după sărbătorile pascale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Jandarmeriei Vrancea, circa150 persoane, femei şi bărbaţi de diferite vârste, au fost implicate, sâmbătă, într-un conflict atât verbal, cât şi "cu acte de violenţă", pe strada Mărăşeşti din Focşani şi în incinta Cimitirului Nordic din municipiu.

Şaptesprezece persoane au fost duse la audieri în urma aplanării conflictului, iar jandarmii patrulează încă în zona cimitirului şi pe străzile adiacente pentru a preveni reizbucnirea unor noi conflicte.

”În urma verificărilor s-a stabilit gradul de implicare a fiecărei persoane şi fapta comisă, iar celor în cauză li s-au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală, fiind susceptibile de săvârşirea infracţiunilor de “tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire şi alte violenţe şi profanare de morminte” se arată într-un comunicat remis de Jandarmeria Vrancea.

Potrivit anchetatorilor, în conflict ar fi fost implicate două grupări de romi, iar scandalul a pornit în cimitir, unde cei implicaţi dădeau de pomană în memoria morţilor.  Romii au întins în cimitir mese şi aprins grătare, dând de pomană pentru cei morţi, conform tradiţiei lor.

În timpul conflictului, agresorii au folosit ca arme crucile pe care le-au rupt de pe locurile de veci, astfel că mai multe morminte au fost profanate. Scandalagiii au folosit scânduri, bolovani, bucăţi de bordură şi cruci de pe morminte.

Nu se ştie, deocamdată, dacă sunt persoane rănite şi nici dacă au fost persoane reţinute în urma conflictului.

Ancheta în acest caz a fost preluată de Poliţia Municipiului Focşani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.