Un număr de 140 de pompieri intervin în continuare pentru stingerea incendiului care a cuprins o pensiune din Focşani, ei reuşind să localizeze focul. Forţele de intervenţie lucrează în prezent şi la decopertarea acoperişului imobilului pentru a identifica eventuale focare ascunse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Florin Olaru, incendiul izbucnit la pensiunea ”Monte Carlo” din Focşani a fost localizat, pompierii intervenind în continuare pentru stingerea unor focare şi pentru degajarea unor materiale arse, pentru a nu exista risc de reizbucnire a focului.

De asemenea, pompierii lucrează şi la decopertarea acoperişului pensiunii, dar şi al blocului cuprins de flăcări, pentru a identifica eventuale focare ascunse.

În urma incendiului, pensiunea a fost distrusă în totalitate, în timp ce acoperişul blocului a ars pe o suprafaţă de 75 la sută. Totodată, a fost afectat şi un alt bloc aflat în spatele pensiunii, faţada şi ferestrele acestuia fiind avariate din cauza fumului şi a apei.

Deocamdată, pompierii nu au stabilit cauza izbucnirii incendiului, dar nici valoarea pagubelor şi a apartamentelor afectate.

Proprietarii apartamentului din blocul cuprins de flăcări au intrat în locuinţe împreună cu pompierii pentru a evalua pagubele.

La ora transmiterii acestei ştiri, pentru lichidarea incendiului intervin 140 de pompieri din Focşani, Adjud, Panciu şi Vidra, dar şi din Râmnicu Sărat. În sprijinul pompierilor, au venit şi voluntari de la Odobeşti şi Mărăşeşti.

Incendiul a cuprins iniţial acoperişul pensiunii ”Monte Carlo”, situată în cartierul Sud din Focşani, iar focul s-a extins apoi la un bloc din imediata apropiere. Locatarii blocurilor din apropierea pensiunii au fost evacuaţi, iar furnizarea gazelor şi a energiei electrice a fost oprită în zonă.

Prefectul de Vrancea, Sorin Hornea, a declarat că va fi demarată o anchetă, urmând să fie făcute verificări cu privire la autorizaţia de funcţionare a pensiunii.

”Nu cred că avem victime în acest moment (…). Vom face o anchetă să verificăm ce a stat la baza emiterii autorizaţiei acestei pensiuni, dar şi să vedem din ce cauză a luat foc, însă aceste lucruri după ce vom stinge incendiul. Pompierii au fost foarte rapizi, la un moment dat a fost o problemă cu un hidrant nefuncţional, dar s-a rezolvat după ce i-am chemat pe cei de la CUP Focşani care au deblocat hidrantul. A fost udat tot perimetrul din zona staţiei peco să nu se extindă incendiul, am avut ajutor cu o maşină şi de la unitatea militară după ce am vorbit cu comandantul unităţii. Acţionăm în continuare şi ţinem zona sub observaţie”, a declarat prefectul de Vrancea, Sorin Hornea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.