Forţele Navale organizează şi în acest an mai multe manifestări de Ziua Marinei, printre care concerte de muzică militară, expoziţii de tehnică şi armament, ateliere de scufundări, care vor avea loc nu doar în Constanţa, ci şi în Mangalia, Medgidia, Tulcea, Brăila, Galaţi şi Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, manifestările prilejuite de Ziua Marinei încep în 8 august şi se vor încheia în 15 august.

Astfel, în 9 august, între orele 19.00-21.00, în Piaţeta Perla din staţiunea Mamaia va avea loc un concert susţinut de Muzica Militară a Forţelor Navale, iar în 10 august, între 16.00 şi 20.00, se vor desfăşura ateliere de scufundări organizate de scafandri militari în Portul Tomis - Plaja Modern din municipiul Constanţa. Înscrierile la aceste ateliere se pot face pe pagina de facebook a Forţelor Navale, vârsta minimă de participare fiind 12 ani. Tot pe 10 august, între orele 18.00-20.00, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei va avea loc prezentarea ofertei educaţionale de marină.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Sâmbătă, 12 august, de la orele 8.30 la 18.30, este Ziua Porţilor Deschise în Portul Militar, ocazie cu care pot fi vizitate navele maritime şi fluviale, dar şi o expoziţie de tehnică şi armament. Tot sâmbătă, între 17.00 şi 19.00, este programat un concert al Muzicii Militare a Forţelor Navale, la deschiderea celei de-a IX-a ediţii a Târgului de carte ”Gaudeamus”, în staţiunea Mamaia.

Luni, 14 august, de la orele 8.00 la 18.00, este programată o ceremonie militară şi religioasă în memoria eroilor marinari, organizată la Monumentul Crucea Marinarului, pe faleza din Constanţa. În 15 august, între 10.00 şi 13.00 se va desfăşura exerciţiul demonstrativ întrunit al Forţelor Navale, pe mare, în faţa Comandamentului Flotei, iar de la ora 13.00 la ora 15.00 sunt programate jocuri şi concursuri marinăreşti în Portul Tomis.

La Mangalia, sâmbătă, 12 august, între orele 10.00-18.00, este Ziua Porţilor Deschise în Portul Militar Mangalia, unde vor avea loc o expoziţie de tehnică militară şi armanent, jocuri şi concursuri marinăreşti şi, de asemenea, pot fi vizitate navele militare. Pe 15 august, de la 9.00 la 12.00,în Portul Turistic Mangalia se vor desfăşura exerciţiul întrunit al Forţelor Navale, o paradă a ambarcaţiunilor cu vele, jocuri şi concursuri marinăreşti.

O expoziţie de tehnică militară şi de armanent va avea loc şi la Brăila, în 12 august, prilej cu care vor putea fi vizitate şi nave militare. Tot sâmbătă, între orele 11.00-12.00, la un mall din Brăila vor avea loc o expoziţie de navomodele, prezentarea ofertei educaţională şi concert susţinut de fanfara garnizoanei. Pe 15 august, între orele 9.00 – 14.00 se va desfăşura exerciţiul demonstrativ întrunit al Forţelor Navale şi în Brăila.

Şi la Galaţi sunt organizate evenimente prilejuite de Ziua Marinei. Astfel, duminică, 13 august, pe faleza centrală are loc o expoziţie de tehnică şi armament, putând fi vizitate şi navele militare fluviale, iar pe 15 august, un exerciţiu demonstrativ al Forţelor Navale şi o paradă navală.

Manifestări de Ziua Marinei au loc şi la Medgidia în 8 august, când între orele 18.00 – 21.30, în premieră, navele militare fluviale vor putea fi vizitate. Pe cheu vor fi organizate jocuri marinăreşti şi o expoziţie de tehnică militară, iar Muzica Militară a Forţelor Navale va susţine un concert de piese din repertoriul militar şi civil.

La Tulcea, pe 12 august, între orele 9.00 – 14.00, în Portul Militar este Ziua Porţilor Deschise, având loc o expoziţie de tehnică şi armament, dar şi vizitarea navelor militare fluviale. Pe 15 august, între orele 9.00 -13.00, se va desfăşura exerciţiul demonstrativ al Forţelor Navale, urmat de jocuri şi concursuri marinăreşti şi parade navale.

La Bucureşti, manifestările de Ziua Marinei au loc în Parcul Herăstrău, în zona Debarcader, pe 15 august, fiind programate un ceremonial militar, jocuri şi concursuri marinăreşti. 

Ziua Marinei a fost celebrată, prima dată, cu mare fast, la Constanţa, pe 15 august 1902.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.