Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontierei Nădlac, judeţul Arad, au depistat, în ultimele 24 de ore, douăzeci de cetăţeni irakieni şi sirieni, care, folosind diferite metode, au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În data de 14.12.2020, în jurul orei 22.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, optsprezece persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Cei optsprezece cetăţeni străini au fost preluaţi şi transportaţi la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări”, a transmis, marţi, Poliţia de Frontieră. 
 
În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Irak, adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani.
 
De asemenea, în cursul nopţii, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 29 ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în România, marca Mercedes Benz, model Sprinter. Şoferul transporta role de aţă şi chibrituri pe ruta România - Austria.
 
Poliţiştii de frontieră au controlat autovehiculul iar în interiorul autoutilitarei au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, două persoane.
 
În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 20, respectiv 24 de ani.
 
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetăţenii străini, şi de trafic de migranţi pentru şoferul român. 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.