Un număr de 15 percheziţii au fost făcute de către poliţiştii doljeni la suspecţi de evaziune fiscală din comerţ cu fier vechi, într-un dosar cu un prejudiciu de 900.000 de lei, şapte persoane fiind duse la audieri. Suspecţii ar fi înregistrat în contabilitatea a trei firme documente fictive privind achiziţia unor importante cantităţi de deşeuri feroase şi neferoase de la societăţi fantomă, ca să îşi scadă obligaţiile fiscale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şapte persoane din judeţul Dolj sunt audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală. Prejudiciul creat de acestea se ridică la 900.000 lei.

Peste 50 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Eonomice, Poliţiei Municipiului Craiova şi Poliţiei Municipiului Calafat, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj au făcut, joi dimineaţă, 15 percheziţii în municipiul Craiova şi comunele Poiana Mare şi Podari din judeţul Dolj, la sediul unei societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală.

"Din cercetările efectuate de către oamenii legii, s-a stabilit faptul că în perioada 2011-2013, persoanele vizate, în calitate de administratori sau contabili ai unei societăţi comerciale, cu sediul în Poiana Mare, au înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor documente fictive privind achiziţia unor importante cantităţi de deşeuri feroase şi neferoase de la societăţi fantomă, diminuând astfel obligaţiile fiscale datorate bugetului consolidat al statului de cele trei societăţi, cu suma totală de aproape 900.000 lei", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj.

Dosarul a fost preluat de un procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, acesta urmând să audieze şapte persoane care au fost conduse după perecheziţii la sediul IPJ Dolj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.