Poliţiştii de frontieră de la Bechet au descoperit, în urma unui control făcut asupra unui ansamblu rutier care circula pe ruta Turcia-Franţa, 10.000 de casete din piele pentru ceasuri de lux care prezentau suspiciuni de contrafacere. Marfa valorează aproximativ 1,9 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare un cetăţean turc, în vârstă de 38 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta diverse bunuri, din Turcia pentru Franţa.

Având suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit şi au descoperit, în compartimentul de marfă, mai multe cutii conţinând articole de marochinărie, de diferite mărimi, inscripţionate cu denumirea unei mărci, susceptibile de a fi contrafăcute. 

În urma inventarierii bunurilor de către lucrătorul vamal din cadrul Biroului Vamal Bechet, au rezultat 10.000 de casete din piele pentru ceasuri de lux, în valoare de aproximativ 1.900.000 euro.

Întrucât exista suspiciunea rezonabilă că bunurile sunt contrafăcute, acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către Biroul Vamal Bechet.

În prezent, se fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.