Un turist român dintre cei răniţi în accidentul din Turcia este în stare gravă, dar stabilă, fiind operat, un altul este la terapie intensivă, cu multiple leziuni, o persoană a fost operată la şold, alţi opt români sunt internaţi şi se află sub supraveghere medicală, în timp ce trei au fost externaţi, anunţă MAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE preciează, într-un comunicat, că echipa consulară mobilă şi reprezentantul Consulatului Onorific al României la Antalya s-au deplasat în cursul zilei de luni la unităţile spitaliceşti din localităţile Manavgat şi Antalya, în vederea asigurării asistenţei consulare pentru victimele accidentului rutier şi monitorizării stării de sănătate a acestora.

Pe baza datelor obţinute la faţa locului şi conform discuţiilor purtate cu personalul medical, MAE transmite informaţii actualizate privind starea de sănătate a victimelor.

Astfel, la spitalul de stat din Manavgat se află în prezent internaţi 9 cetăţeni români. Starea lor de sănătate este stabilă, aceştia aflându-se, în continuare, sub supraveghere medicală. Unul dintre cetăţenii români a fost supus unei intervenţii chirurgicale, starea sa fiind gravă, dar stabilă.

Un cetăţean român a fost transportat de urgenţă la un spital privat din Antalya, aflându-se în prezent la secţia de terapie intensivă, cu multiple leziuni, medicii urmând să stabilească dacă acesta poate fi operat la coloana vertebrală în cursul zilei de astăzi.

O altă persoană de cetăţenie română se află internată într-un alt spital din Antalya, aceasta suferind o operaţie de şold în după-amiaza zilei de luni.

Trei persoane au fost externate, aflându-se în afara oricărui pericol şi sunt în prezent cazate la un hotel din localitatea Manavgat.

Echipa consulară mobilă şi reprezentantul Consulatului Onorific al României la Antalya menţin dialogul constant atât cu victimele accidentului rutier, cât şi cu personalul medical, continuând demersurile de asistenţă consulară.

MAE menţionează, totodată, că repatrierea cetăţenilor români răniţi se va efectua în mod etapizat, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a acestora.

Referitor la repatrierea trupurilor neînsufleţite ale celor doi cetăţeni români decedaţi în accidentul rutier, MAE precizează că, după finalizarea tuturor procedurilor specifice, familiile acestora vor decide asupra modalităţilor de repatriere. Ambasada României la Ankara va asigura asistenţa necesară conform competenţelor legale. În acest sens, echipa consulară mobilă se află în legătură permanentă cu familiile acestora.

Celula de criză îşi continuă activitatea şi menţine în permanenţă legătura cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, cu ataşatul de interne de la Ankara, precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific al  României în Antalya.

MAE a anunţat, luni seară, că a fost activată Celula de criză în cazul accidentului rutier produs în Turcia, în care a fost implicat un autocar cu turişti români.

Premio Travel, agenţia de turism care a vândut pachetele pentru românii implicaţi în accidentul de luni, susţine că pe fondul lapoviţei şi a ninsorii şoferul ar fi pierdut controlul autocarului. 

Firma Premio Travel, cea care a vândut pachetele turistice pentru excursia în timpul căreia doi români şi-au pierdut viaţa iar şoferul turc şi alţi 13 români au fost răniţi, susţine că autocarul avea revizia făcută în urmă o săptămână. Compania pune accidentul pe seama condiţiilor meteorologice - lapoviţă şi ninsoare -, mai ales că şoferul avea o experienţă destul de vastă.

Firma anunţă că va asigura gratuit repatrierea celor doi români care au murit.

De asemenea, firma anunţă că a pus la dispoziţie două numere de telefon la care se pot cere informaţii cu privire la situaţia din Turcia: 0726.282.869  şi 0728.265.561.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.