Deţinutul care în noaptea de marţi spre miercuri s-a urcat pe acoperişul Penitenciarului Focşani nu a renunţat la gestul său, el protestând în continuare, de peste 30 de ore. Până acum, bărbatul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Focşani, Georgeta Gură, bărbatul se află în continuare pe acoperişul închisorii, unde a urcat în noptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 00.50. Deţinutul speră că astfel îşi va rezolva problemele pe care le are în justiţie.  

Conform sursei citate, până acum bărbatul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Conducerea Penitenciarului Focşani a început o anchetă administrativă în acest caz, pentru a stabili cum a fost posibil ca bărbatul să escaladeze acoperişul, unde se află de peste 33 de ore. 

Deţinutul este condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de un an şi 983 zile închisoare pentru favorizarea făptuitorului şi este arestat preventiv pentru furt calificat, el fiind recidivist.

"La faţa locului s-a deplasat o echipă multidisciplinară pentru a purta negocieri cu deţinutul şi pentru a-l convinge să renunţe la gestul său. Deţinutul şi-a motivat gestul invocând aspecte cu privire la situaţia sa juridică, cât şi la desfăşurarea procesului penal aflat pe rolul Judecătoriei Focşani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focşani.

Bărbatul nu a coborât de pe acoperiş deşi o echipă din cadrul închisorii a discutat în permanenţă cu el, în încercarea de a-l convinge să renunţe la gest.

Conform prevederilor legale în vigoare, au fost înştiinţate judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Poliţia Municipiului Focşani şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani.

Bărbatul care s-a urcat pe acoperişul Penitenciarului Focşani este un cunoscut spărgător de locuinţe, care a comis infracţiuni în judeţe precum Vrancea, Buzău, Galaţi şi Ialomiţa. Cel mai mare prejudiciu produs în urma unei spargeri se ridică la 150.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.