Aproape o mie de monede, de origine spaniolă, românească, poloneză şi turcă, datând din perioada 1500 – 1600, au fost găsite în localitatea Săbieşti, de mai multe persoane care acţionau legal cu detectoare de metale. Locul în care au fost găsite monedele nu este un sit arheologic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, însoţiti de un criminalist şi de 2 arheologi de la Complexul Muzeal «Curtea Domnească» din Târgoviste, au acordat sprijin reprezentanţilor Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Dâmboviţa pentru a intra în posesia a peste 980 de monede, descoperite de un bărbat din Bucuresti, împreună cu mai multe persoane, în urma unor activităţi de detecţie şi săpare a solului pe raza localităţii Săbieşti”, a anunţat, luni, IPJ Dâmboviţa.

Sursa citată a precizat că, din primele verificări, se pare că monedele datează din perioada 1500-1600 d. Ch şi ar fi de origine spaniolă, românească, poloneza şi turcă.

Persoanele în cauză sunt deţinătoare legale de detectoare de metale, au mai anunţat poliţiştii.

”În ceea ce priveşte locul unde au fost găsite aceste monede metalice, până în prezent, s-a stabilit că acesta nu face parte din categoria siturilor arheologice”, a mai transmis IPJ Dâmboviţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.