Pompierii din zonele aflate sub avertizare cod roşu de furtună intervin, sâmbătă, pentru îndepărtarea copacilor doborâţi de vânt şi a elementelor de acoperiş luate de rafale. În judeţul Bihor, pompierii acţionează pe mai multe străzi din Oradea, în timp ce, în Timiş, au fost înregistrate 15 solicitări de intervenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La Oradea, vântul puternic a doborât mai mulţi copaci, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru îndepărtarea acestora din mai multe zone ale oraşului.
 
Astfel, echipajele de intervenţie au acţionat pentru degajarea arborilor căzuţi pe străzil Mihail Kogălniceanu, Aluminei, Lonardo da Vinci şi Clujului. Potrivit ISU Bihor, pe strada Leonardo da Vinci, copacul s-a prăbuşit peste o maşină. Pe străzile Mihail Kogălniceanu şi Maramureşului se intervine pentru îndepărtarea arborilor de pe firele de electricitate.
 
Tot la Oradea, rafalele au smuls o tablă de acoperiş care a căzut în Piaţa Unirii. 
 
Şi alte localităţi din Bihor au fost afectate de furtună. Astfel, între localităţile Paleu şi Cetariu un pom a căzut pe carosabil, iar în satul Oşand  din comuna Husasău de Tinca, echipajele Gărzii de Pompieri Tinca intervin pentru degajarea unui copac căzut pe firele electrice.
 
Şi în judeţul Timiş în urma fenomenelor meteorologice la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, au fost înregistrate 15 solicitări la care s-a intervenit punctual.
 
Pentru gestionarea eficientă a solicitărilor şi pentru înlăturarea efectelor negative produse de aceste fenomene meteorologice, s-a dispus activarea Grupei Operative din cadrul Centrul Operaţional Judeţean, începând cu ora 14:30, precizează ISU Timiş.
 
În Caraş-Severin, alt judeţ aflat sub cod roşu, sunt nealimentate cu energie electrică 9 localităţi cu circa 1.400 consumatori (Rafnic, Vodnic, Eftimie Murgu, Lapusnicel, Iablanita, Bania, Lapusnicu Mare, Sichevita şi Bozovici); 

”Garda de Intervenţie Bozovici acţionează pentru degajarea unui copac căzut pe DN57B, localitatea Prilipeţ (blochează ambele sensuri de mers). Nu sunt semnalate alte probleme deosebite”, a transmis ISU Caraş-Severin.  

Intervenţii pentru înlăturarea efectelor furtunilor au avut şi pompierii din alte judeţe, acestea fiind sub avertizare cod portocaliu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.