Autorităţile din judeţul Gorj au verificat 64 de stâne din judeţ şi au aplicat mai multe amenzi pentru că nu au fost asigurate condiţii, conform normelor legale, pentru câini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Politiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au desfăsurat activităţi în vederea verificării condiţiilor de sănătate, bunăstare şi deţinere a animalelor la nivelul unităţilor de tip ,,stână”. Cu ocazia desfăşurării acestor activităţi au fost verificate 64 de locaţii şi identificate 73 de persoane”, a transmis, vineri, IPJ Gorj.  

Sursa citată a precizat că acţiunea a avut loc în perioada 29 iunie – 13 iulie.  

Poliţistii au dat şapte amenzi pentru ”nerespectarea  prevederilor legale privind condiţiile de deţinere a exemplarelor canine în locaţiile verificate”.  

”De asemenea, precizăm faptul că, nerespectarea condiţiilor privind bunăstarea animalelor este sancţionată de art. 5 din Legea 205 din 2004, iar ca urmare a modificărilor legislative intrate în vigoare la data de 19 mai a.c., cuantumul sancţiunii contravenţionale este de la 3 000 la 12 000 lei”, transmite IPJ Gorj. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.