Bărbatul şi femeia care au aruncat în aer două bancomate în judeţul Constanţa, în noiembrie 2022, au fost condamnaţi la şase ani, respectiv cinci ani de închisoare, la un an de la trimiterea în judecată. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tribunalul Constanţa s-a pronunţat joi, în dosarul în care au fost judecate două persoane care au aruncat în aer două bancomate pentru a fura banii din acestea. 
Magistraţii au decis condamnarea lui Gheorghe - Călin Apostol, la şase ani şi 11 luni de închisoare şi a Katiei Sanginesi, la cinci ani şi şase luni de închisoare. 
De asemenea, instanţa îi obligă pe cei doi la plata următoarelor sume: 50.000 lei către partea civilă UAT Comuna Castelu; 48.492,23 lei către partea civilă BRD Groupe Societe Generale; 47.601,89 lei către partea civilă Raiffeisen Bank; 15.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii, către partea civilă Consiliul Judeţean Constanţa; 860 euro, echivalentul în lei la data plăţii, către partea civilă Banca Transilvania.
Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. 
 
Cei doi au fost trimişi în judecată în luna ianuarie 2023 de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. 
“La data de 18 noiembrie 2022, în jurul orelor 03:10, după ce în prealabil a smuls camera video de la sistemul de supraveghere video al Primăriei Castelu, ulterior, prin folosirea de materiale explozive, a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, situat în comuna Castelu, str. Republicii, prin deflagraţie imobilul suferind prejudicii de circa 50.000 lei prin distrugerea structurii sale, iar banca suferind prejudiciul de 48.492,23 lei, după care din interiorul ATM-ului distrus a sustras suma de 1.550 lei”, au precizat procurorii. 
Ultimul atac a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie 2022 la Pavilionul Expoziţional din Constanţa.
“La data de 28/29 noiembrie 2022, în jurul orelor 03:32, având faţa acoperită, prin folosirea de materiale explozive fabricate de coinculpată, inculpatul a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al Pavilionului Expoziţional Constanţa situat pe bulevardul Mamaia nr. 331A, din cauza deflagraţiei fiind provocate distrugeri masive asupra clădirii, în valoare de circa 15.000 euro, după care din interiorul ATM-ului distrus a sustras suma de 98.900 lei”, au mai transmis procurorii constănţeni.
Ei au fost prinşi la scurt timp după ultimul atac şi au recunoscut faptele în faţa anchetatorilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.