Un bărbat este cercetat de poliţiştii constănţeni pentru braconaj arheologic, după ce, în urma unor percheziţii, au găsit 99 de monede din perioadele romană şi medievală pe care intenţiona să le vândă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii de investigaţii criminale şi procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au făcut, miercuri, două percheziţii domiciliare, în localitatea Moviliţa, la o persoană bănuită de braconaj arheologic.
 
“Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019-2021, un bărbat, de 48 de ani, ar fi efectuat o amplă activitate de braconaj arheologic, în siturile arheologice din judeţul Constanţa.  Acesta ar fi colectat şi valorificat bunuri susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional, prin intermediul unor site-uri cu profil de vânzări pe internet, dar şi pe piaţa neagră de antichităţi”,  se arată în comunicat. 
 
Sursa citată menţionează că în urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 99 de monede din perioadele romană şi medievală, patru detectoare de metale, peste 15.000 de lei, 6.700 de euro, 160 de lire sterline, 100 de dolari, bijuterii din aur, 520 de ţigarete netimbrate. 
 
Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat de bunuri culturale şi tăinuire.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.