Pompierii din Suceava intervin, marţi, în mai multe zone pentru a limita efectele inundaţiilor, la ora transiterii acestei ştiri fiind în desfăşurare acţiuni la Căminul de bătrâni "Sf. Ioan cel Nou" Suceava, unde apa a intrat în curtea interioară.
ISU Suceava intervine, marţi seară, pentru evacuarea apei.
”Două echipaje, cu autospeciale, motopompe şi accesorii specifice, intervin la o gospodărie din localitatea Bosanci, precum şi în curtea inundată a Căminului de bătrâni "Sf. Ioan cel Nou" Suceava. Ambele misiuni sunt în dinamică”, a transmis ISU Suceava.
19 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Anterior, ISU a anunţat că se intervine, cu ajutorul motopompelor şi al accesoriilor specifice, pentru evacuarea apei care a inundat două curţi ale unor gospodării, din municipiul Vatra Dornei.
”Apa s-a acumulat în urma ploilor abundente din ultimele zile, deoarece gospodăriile respective sunt construite într-o zonă de unde aceasta nu se poate scurge natural, fiind necesară intervenţia pompierilor”, a mai transmis ISU Suceava.
Instituţia anunţă că, pe întreaga perioadă în care avertizările meteo-hidrologice sunt în vigoare, echipaje din fiecare subunitate a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” al judeţului Suceava, cu autoturisme de serviciu, vor monitoriza cursurile de apă şi vor raporta eventualele modificări ale cotelor acestora.
Pompierii au transmis şi o serie de recomandări:
1. Pentru siguranţa persoanelor:
• Evitaţi deplasările prin zone inundate sau cu risc de inundaţie.
• Nu traversaţi cursuri de apă sau acumulări de apă cu autoturisme ori pe jos.
• În cazul în care sunteţi surprinşi de viituri, urcaţi în zone mai înalte şi aşteptaţi sprijinul echipelor de intervenţie.
2. Pentru protecţia animalelor:
• Asiguraţi adăposturi sigure pentru animale, în zone ferite de potenţiale inundaţii.
• Evacuaţi din timp animalele din gospodării, dacă există riscul ca nivelul apei să crească.
• Nu lăsaţi animalele legate în zone joase sau pe păşuni expuse viiturilor.
3. Pentru protejarea bunurilor materiale:
• Ridicaţi obiectele de valoare, aparatura electrică şi documentele importante la niveluri superioare sau în locuri ferite de apă.
• Deconectaţi instalaţiile electrice în caz de pericol de inundare.
• Curăţaţi rigolele, şanţurile şi canalele de scurgere pentru a permite evacuarea rapidă a apei.
Hidrologii au extins, marţi, Codul roşu de inundaţii pentru mai multe judeţe din Transilvania, Moldova şi Muntenia, valabil până joi după-amiază, respectiv, până vineri la prânz.
De asemenea, au fost actualizate şi codurile galben şi portocaliu pentru mai multe zone din ţară. În acest interval suunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe râuri din unele bazine hidrografice, cu posibilitatea depăşirii cotelor de apărare.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.