Şapte persoane suspectate de trafic de droguri de risc, de mare risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive au fost reţinute în judeţul Cluj, în urma unei operaţiuni a poliţiştilor şi procurorilor DIICOT. Suspecţii ar fi vândut gramul de substanţe interzise cu sume cuprinse întrtre 70 şi 100 de lei şi ar fi realizat tranzacţii de ordinul sutelor de grame, pentru sume cuprinse între 3.000 şi 15.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IPJ Cluj şi DIICOT anunţă, joi, că s-au făcut 25 de percheziţii domiciliare, în municipiile Dej, Gherla şi Cluj-Napoca, la persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc, de mare risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2022 – decembrie 2023, persoanele cercetate ar fi intermediat şi comercializat, în mod direct, substanţe psihoactive şi droguri de mare risc (2-FDCK şi 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), primind sume cuprinse între 70 şi 100 de lei, pentru un plic. De asemenea, tot din cercetări a reieşit că, în perioada menţionată, aceştia ar fi realizat tranzacţii de ordinul sutelor de grame de substanţă, pentru sume cuprinse între 3.000 şi 15.000 de lei”, au transmis sursele citate.

Potrivit anchetatorilor, în urma celor 25 de percheziţii domiciliare, efectuate în judeţul Cluj, au fost descoperite şi ridicate 9.320 de comprimate din categoria drogurilor de mare risc (5.752 conţinând 3-CMC cristal şi 3.568 de ecstasy), sume în lei şi valută, în echivalentul a aproximativ 113.000 de euro, precum şi alte probe.

”O parte din droguri au fost disimulate în spaţii greu accesibile (podul unui imobil) unde s-a pătruns prin utilizarea unei autoscări”, au precizat anchetatorii.

În urma percheziţiilor făcute miercuri procurorii au dispus reţinerea a 7 persoane, pentru 24 de ore, urmând a face propunere de arestare preventivă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.