Opt persoane au fost rănite, joi, după ce un tren a lovit un TIR încărcat cu material lemnos, la o trecere peste calea ferată din localitatea Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud. Victimele se aflau în tren, în care era un grup organizat de copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ISU a anunţat că, în total, au fost opt victime (5 victime transportate la spital de echipajele SMURD şi SAJ, o victimă a ajuns la CPU Beclean cu alte mijloace decât resursele medicale alocate la locul accidentului şi alte două care au primit îngrijiri, dar au refuzat transportul la spital.

Poliţia Judeţeană a anunţat că, în acest moment, circulaţia este blocată, atat pe calea ferată, cât şi cea rutieră.

"Din primele cercetări efectuate de poliţiştii de la rutieră şi transporturi feroviare la fata locului, a rezultat faptul că, în oraşul Beclean, un bărbat de 35 de ani din Târlişua care conducea un autotren nu ar fi oprit la trecerea la nivel cu calea ferată când semnalele cu lumini roşii şi sonore erau în funcţiune, moment în care a fost accidentat de trenul regio 15.830 care circula pe relaţia Cluj Napoca-Bistriţa. În urma accidentului cinci persoane care se aflau în tren au fost rănite. Atât conducătorul auto, cât şi conductorul trenului au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative", au transmis reprezentanţii Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud.
 
În continuare se fac cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

La rândul său, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, administratorul reţelei feroviare naţionale, informează că traficul feroviar între staţiile Coldău - Beclean pe Someş este blocat din cauza accidentului în care a fost implicat trenul de călători 15850 şi care s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată dotată cu semnale acustice şi luminoase, care funcţionau normal în momentul impactului.

Conform sursei citate, primul vagon din compunerea trenului a deraiat de ambele osii.

La faţa locului au ajuns deja reprezentanţii Regionalei CF Cluj, care acţionează pentru degajarea liniilor de cale ferată şi repunerea pe şină a vagonului deraiat. În intervalul orar necesar operaţiunilor de intervenţie pentru retragerea TIR-ului din zona de siguranţă feroviară, repunerea pe şină a vagonului deraiat şi eliberarea gabaritului, două trenuri de călători – IR 1833 şi R 4102 – sunt oprite temporar în staţiile Beclean pe Someş şi Coldău.

Personalul feroviar intervine operativ şi acordă tot sprijinul necesar reprezentanţilor ISU pe parcursul operaţiunilor întreprinse în zona accidentului, astfel încât circulaţia trenurilor pe ruta directă Dej - Beclean pe Someş să fie reluată în condiţii de siguranţă, în cel mai scurt timp.

- Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud au spus că accidentul s-a produs în localitatea Beclean, la trecerea de cale ferată spre Nuşeni, unde un TIR cu material lemnos a fost lovit de un tren cu două vagoane.

Şoferul TIR-ului nu este rănit, conform primei evaluări medicale.

Echipajele de intervenţie au evaluat pasagerii trenului, unii având leziuni la nivelul membrelor. Din cele circa 60 de persoane din tren, 17 sunt copii (dintr-un grup organizat).

Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, până în prezent sunt cinci victime - 3 adulţi şi 2 copii - constiente, cooperante, cu leziuni care aparent nu le pun viaţa în pericol. Victimele sunt evaluate de echipajele medicale, situaţia fiind în dinamică.

Poliţia Judeţeană a anunţat că, în acest moment, circulaţia este blocată, atat pe calea ferată, cât şi cea rutieră.

Vor fi efectuate cercetări care vor stabili cauza şi împrejurările in care a avut loc evenimentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.