Pirotehnistii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea au încheiat vineri, după mai bine de patru ore şi jumătate misiunea de distrugere a celor şase bombe de aviaţie descoperite joi la iesire din Focşani, pe câmp, la circa 40 de metri de DN 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei pirotehnişti au ajuns la ora 9:00, la Milcovul, unde autorităţile au identificat încă de joi terenul potrivit pentru transportarea şi distrugerea celor şase proiectile de câte 500 de kg fiecare.

Specialiştii au îngropat bombele în pământ după care le au distrus, explozia provocând un zgomot puternic si fiind observată de la o distanţă considerabilă.

Terenul pe care au fost distruse se află la circa 2 km de orice aşezare.

În urma exploziei s-a format un crater adânc de aproximativ 3 metri pe o rază de 15 metri.

Misiunea s a încheiat în jurul orei 14.30.

Cele şase bombe de aviaţie din al Doilea Război Mondial, în greutate de aproximativ 500 de kilograme fiecare, au fost descoperite joi după-amiază la iesirea din Focşani spre Goleşti, în apropierea Drumului Naţional 2 (E 85), şosea intens circulată.

Din informaţiile furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Pârvu, primul proiectil a fost descoperit de un localnic, în timpul unor lucrări agricole.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.