Câteva sute de candele şi jucării au fost aşezate pe marginea drumului în localitatea ieşeană Leţcani, în locul unde, în urmă cu două zile, pe o trecere de pietoni un copil a murit, iar fratele său şi tatăl au fost răniţi după ce au fost loviţi de un TIR. Totodată, în zona în care s-a produs accidentul au loc proteste, drumul fiind blocat în mod repetat de localnici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Oamenii se adună în zona care s-a produs tragedia, având candele şi jucării, unii dintre ei arătându-şi nemulţumirea faţă de numărul mare de accidente care se produc acolo.
 
 
Sute de candele sunt depuse pe ambele părţi ale drumului. Vineri la prânz, în zonă era staţionată şi o maşină a Poliţiei, după ce mai mulţi localnici au blocat drumul dintre Iaşi şi Târgu Frumos, prin traversarea repetată a străzii pe trecerea de pietoni. O acţiune de protest similară a avut loc şi joi seară, fiind prezente peste 200 de persoane.
 
”Durerea este inimaginabilă. Am şi eu un copil de câţiva ani care merge la şcoala din Leţcani şi care trece prin acest loc. Îmi e teamă că oricând se poate petrece o tragedie. Traficul este infernal, de ani buni tot se discută de soluţii, dar nu se face nimic. S-a vorbit că se fac pasarele, că se pun semafoare cu buton, dar sunt doar vorbe”, a spus Mihai N., unul dintre participanţii la protestul de vineri.
 
Doi copii şi tatăl lor au fost loviţi, miercuri, de un TIR, pe o trecere de pietoni de pe DN 28, în localitatea Leţcani din judeţul Iaşi. Unul dintre copii a murit, iar celălalt şi bărbatul au fost transportaţi la spital. Tatăl copilului a fost operat, având ruptură de splină şi fractură de bazin. 
 
Coordonatorul UPU-SMURD medicul Diana Cimpoeşu a declarat că bărbatul se află în afara oricărui pericol, dar că pot să apară complicaţii. El urmează să discute în spital şi cu un psiholog. 
 
Celălalt copil se află în stare stabilă la Spitalul "Sfânta Maria" din municipiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.