Trei persoane din Bucureşti, cu vârste între 28 şi 48 de ani, sunt cercetate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani după ce au înregistrat în contabilitate documente false privind achiziţii de deşeuri din materiale reciclabile, prejudiciul produs fiind de peste 21 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit IPJ Buzău, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au făcut 9 percheziţii, la sediile mai multor firme şi la locuinţele a trei persoane, în judeţele Buzău, Giurgiu, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016-2018, aceste persoane ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a două societăţi comerciale, cu sediul social în judeţul Buzău, documente false de achiziţii de deşeuri din materiale reciclabile provenite din activitatea unor persoane juridice şi persoane fizice. Sumele încasate din vânzarea bunurilor ar fi fost rulate prin sistemul bancar, prin diverse retrageri de numerar, în baza unor justificări nereale.
 
Potrivit sursei citate, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la peste 21.000.000 de lei.
 
Cele trei persoane, un bărbat şi două femei din Bucureşti, au fost duse la sediul Poliţiei pentru audieri, iar cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
 
La activităţi au participat şi poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.