Pompierii intervin, luni seara, pentru evacuarea apei acumulate în subsolurile mai multor instituţii publice din municipiul Buzău, în urma unei ploi puternice care a durat o oră. Totodată, mai multe străzi au fost inundate, iar traficul este îngreunat. Oamenii au primit mesaje de avertizare Ro-Alert privind ploi însemnate cantitativ

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit avertizării meteorologice transmise prin sistemul RO-Alert, erau aşteptate ploi însemnate cantitativ, de până la 40 de litri pe metrul pătrat, şi vijelii.

Astfel, potrivit reprezentanţilor ISU Buzău, pompierii intervin pentru evacuarea apei acumulate în urma ploii din subsolurile mai multor instituţii, precum Prefectura Buzău şi sediul ANAF, dar şi la locuinţe particulare din municipiul Buzău.

Traficul pe străzile din municipiu, multe din ele aflate în reabilitare, se desfăşoară cu greutate din cauza apei acumulate pe carosabil. Probleme sunt şi în zona industrială a municipiului Buzău, arteră recent reabilitată cu bani europeni, unde apa nu s-a scurs şi s-a format un "lac" imens prin care şoferii trec foarte încet.

Prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, a solicitat suplimentarea echipajelor de Poliţie Rutieră în zona industrială a oraşului pentru dirijarea circulaţiei.

De asemenea, angajaţii Companiei de Apă Buzău, societate care are în administrare reţeaua de canalizare a oraşului, au ieşit în teren cu vidanje şi motopompe imediat după expirarea avertizării meteorologice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.