Poliţiştii l-au reţinut, vineri, pe bărbatul de 40 de ani din Pogoanele care a provocat accidentul de pe DN 2 C, din judeţul Buzău, care s-a soldat cu rănirea a douăsprezece persoane. El este cercetat pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate, vătămare corporală şi fugă de la locul accidentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, agent şef adjunct Mihail Drăghiciu, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi condus la Judecătoria Pogoanele cu propunerea de arestare preventivă. El este cercetat pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate, vătămare corporală şi fugă de la locul accidentului.

Conform lui Drăghiciu, din verificările efectuate de poliţişti la faţa locului, joi seară, conducătorul unui tractor agricol nu a acordat prioritate unui microbuz de transport persoane, la momentul pătrunderii pe DN2C. Din impact, microbuzul s-a răsturnat şi a acrosat un autoturism care circula regulamentar din sens opus, respectiv pe direcţia Pogoanele către Buzău.

Şoferul vinovat a fugit de la faţa locului, el fiind găsit după mai multe ore, la Pogoanele, într-o stare avansată de ebrietate. Şferul avea o alcoolemie de 0. 80 miligrame alcool pur în aerul expirat.

Nouă persoane au ajuns la Spitalul Judeţean Buzăun în urma accidentului, în timp ce a zecea victimă, o tânără de 18 ani însărcinată, a fost transferată cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Alte două persoane au refuzat să fie transportate la spital, după ce au primit îngrijiri medicale la locul accidentului.

Vineri, doi din cei nouă răniţi de la Spitalul Judeţean Buzău au fost transferaţi la clinici din Bucureşti, ceilalţi şapte fiind spitalizaţi în secţiile ORL, Chirurgie sau Ortopedie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.