Un agent de la postul de poliţie din Cernăteşti, judeţul Băzău, este cercetat de către colegii săi, după ce un adolescent de 17 ani l-a acuzat de agresiune. Tânărul, care fusese chemat la Poliţie pentru că a agresat la rândul său un copil cu handicap, a înregistrat discuţia, pe înregistrare auzindu-se cum poliţistul îl jură în repetate rânduri, iar la un moment dat pare a-l lovi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Mihail Drăghiciu, o anchetă care vizează un poliţist de la postul de poliţie din Cernăteşti a fost demarată, fiind deschis dosar penal pentru purtare abuzivă, după ce un tânăr de 17 ani a sunat la ambulanţă şi a reclamat că a fost bătut de omul legii.

Totul s-a întâmplat, duminică, atunci când adolescentul de 17 ani ar fi trecut cu bicicleta pe lângă un copil cu handicap pe care l-ar fi scuipat. Mama copilului batjocorit a mers la postul de poliţie din localitate unde a reclamat fapta, spunând că nu e prima data când adolescentul de 17 ani îl agresează într-un fel sau altul pe fiul său.

Ulterior, adolescentul împotriva căruia a fost depusă plângere a fost adus la postul de poliţie pentru a fi audiat. Aici, tânărul a înregistrat cu telefonul mobil toată discuţia cu poliţistul. În înregistrare se aude clar cum agentul îl înjură în mod repetat pe tânăr, iar la un moment dat pare că l-ar lovi.

În final, tânărul a fost sancţionat conform legii 61/91 cu suma de 300 de lei pentru că l-a scuipat pe copilul cu handicap, ulterior fiind amendat şi pentru că a solicitat în fals salvarea.

Poliţistul este agent principal şi lucrează în sistem de 13 ani. În pofida anchetei, el merge încă la serviciu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.