Incendiul izbucnit luni seară la două hale din municipiul Buzău a fost lichidat în cursul serii de joi după trei zile în care pompierii din Buzău s-au luptat să stingă ultimele focare de incendiu. Concluziile anchetei declanşate de pompieri indică faptul că societatea desfăşura activităţi de producţie în halele respective, deşi nu deţinea aviz de mediu pentru această activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma anchetei, ISU Buzău a stabilit drept cauză probabilă a producerii incendiului un utilaj folosit  în procesul de producţie, aflat n interiorul uneia dintre clădiri.

"În urma cercetărilor la faţa locului a fost stabilit că cel mai probabil incendiul a pornit de la un utilaj folosit în procesul de producţie ce se afla în interiorul uneia dintre clădiri ( moară de rumeguş)" se arată într-o informare transmisă de ISU Buzău.

Pe de altă parte Agenţia pentru Protecţia Mediului a transmis că în halele închiriate de compania Bencomp era declarată doar activitate de depozitare, nu şi de producţie, caz în care nu era necesar obţinerea unui aviz de mediu.

"Referitor la punctul de lucru aflat în strada Aurel Vlaicu, nr.6, unde a avut loc incendiul din data de 20 iunie, menţionăm că, urmare a declaraţiei pe propria răspundere a titularului SC BENCOMP SRL, din data de 13 mai 2021, din care reiese faptul că, în acest punctul de lucru, acesta desfăşoară doar activitatea încadrată conform codurilor CAEN REV2 la clasa 5210 – Depozitări şi că nu deţine instalaţii de depozitare produse chimice, produse petrochimice, titularul a fost înştiinţat despre faptul că această activitate declarată nu necesită autorizaţie de mediu şi despre obligaţia de a solicita autorizaţia de mediu în cazul în care condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea se modifică sau doreşte să desfăşoare alte activităţi în acest punct de lucru", se arată în informarea APM Buzău.

Prin urmare comisarii Gărzii de Mediu Buzău au deschis o anchetă  şi fac verificări pentru a decide dacă agentul economic a respectat activitatea declarată sau a desfăşurat în cele două hale închiriate şi activităţi de producţie caz în care se impun sancţiuni ca urmare a incendiului produs.

În urma incendiului izbucnit luni seară au ars cinci hale pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi din care trei au fost distruse complet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.