Două persoane din Buzău, în vârstă de 47 şi 54 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore după ce poliţiştii au găsit, în urma unor percheziţii făcute la locuinţele lor, peste 160 de kilograme de tutun, ţigări confecţionate artizanal, maşini de mărunţit şi aparate de injectat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IPJ Buzău, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, cu sprijinul poliţiştilor din Mureş, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară în Buzău şi Luduş, la persoane bănuite de producere ilegală, deţinere şi comercializare în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării.

Din cercetări a reieşit că trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 41 şi 54 de ani, din Buzău şi Mureş, s-ar fi aprovizionat şi ar fi deţinut la domiciliu tutun şi ţigarete de diverse mărci, stocurile create fiind ulterior comercializate.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi au ridicat în vedera continuării cercetărilor 164 de kilograme de tutun, 1.280 de ţigarete confecţionate artizanal, maşini de mărunţit şi aparate de injectat.

În baza materialului probator administrat, poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, doi buzoieni, în vârstă de 47, respectiv 54 de ani, pentru producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Miercuri, cei doi buzoieni urmează a fi prezentaţi parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.