Poliţia Buzău a amendat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu 5.000 de lei pe motiv că nu a curăţat DN2B Buzău-Brăila, unde joi dimineaţă din cauza poleiului s-au produs două accidente soldate cu rănirea a cinci persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru neasigurarea şi întreţinerea viabilităţii părţii carosabile a fost aplicată sancţiune contravenţională administratorului drumului cu peste 5.000 de lei, 35 de puncte amendă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Buzău, agent şef adjunct Mihail Drăghiciu.

Două accidente rutiere soldate cu rănirea a cinci persoane s-au înregistrat joi dimineaţă pe DN2B Buzău-Brăila. 

Reprezentanţii CNAIR susţin însă că au acţionat întreaga noapte şi au împrăştiat zeci de tone de material antiderapant pe şoseaua unde s-au produs accidentele.

”Accidentele s-au produs în jurul orei 6.00, când pe pe sectorul respectiv acţionau patru utilaje, de fapt au patrulat toată noaptea pe acest sector şi nu doar pe acest sector, ci la nivelul întregului SDN Buzău cu 28 de utilaje, în releu, asta înseamnă că nu părăseşte un utilaj zona până când nu îl înlocuieşte altul. De azi noapte de la ora 0.00 pana la 8.00, 29 de tone de material antiderapat au fost împrăştiate pe acest sector de drum, iar pe toata raza de drumuri naţionale din Buzău s-au împrăştiat în acest interval 72 de tone de material antiderapat.  Impresia unor participanţi că ar fi polei pe anumite zone trebuie să spunem, nu doar în acest caz, ci în general, că sarea în contact cu apa dă senzaţia vizuală similară poleiului, dar în realitate nu e polei, ci o reacţie chimică pe care sarea o face în contact cu apa. Această reacţie dă senzaţia că e polei, însă aderenţa  pneurilor  la carosabil este una bună,  dar similară cu condiţiile unui crosabil umed”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.

Reprezentantul CNAIR a adăugat că, cel puţin până acum, instituţia nu a fost informată oficial cu privire la sancţiunea aplicată de Poliţia Buzău, însă în momentul în care aceasta va deveni oficială şi le va fi transmisă, instituţia va contesta hotărârea în instanţă.

Primul accident a avut loc în jurul orei 5.00, unde o maşină condusă de o femeie de 43 de ani din Brăila a ieşit în afara drumului şi a lovit doi copaci. Şoferiţa, dar şi doi adolescenţi de 16 şi 17 ani care erau cu ea în maşină,au fost răniţi. Tot joi dimineaţă, un tânăr de 25 de ani care conducea o autoutiluitară din direcţia Buzău către Brăila a scăpat maşina de sub control, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu un TIR,. În urma impactului, ambii şoferi au fost răniţi şi duşi la spital.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.