Un bărbat de 36 de ani din comuna Brăeşti, judeţul Buzău, a fost arestat preventiv pentru ultraj după ce ar fi adus injurii şi ar fi ameninţat cu acte de violenţă mai mulţi poliţişti chemaţi să intervină la domiciliul său, într-un caz de violenţă în familie. El devenise violent după un conflict cu soţia şi luase în braţe un copil de 11 luni, pentru a îngreuna intervenţia poliţiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit IPJ Buzău, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Pârscov au fost sesizaţi, în seara de 17 ianuarie, prin 112, despre un caz de violenţă domestică în comuna Brăeşti. Poliţiştii ajunşi acolo au identificat, pe o cale de acces către imobilul indicat, un bărbat de 36 de ani, care se deplasa pe jos, cu un copil de 11 luni în braţe, acesta manifestând o atitudine agresivă pe fondul unui conflict cu soţia.
 
Comportamentul agresiv al bărbatului a continuat şi în relaţie cu poliţiştii, cărora le-ar fi adresat injurii şi ameninţări cu acte de violenţă şi ar fi încercat să-i agreseze, profitând de faptul că ţinea în braţe copilul, pentru a îngreuna intervenţia poliţiştilor. 
 
Pentru aplanarea conflictului, au fost suplimentate forţele de ordine, iar în momentul în care intervenţia nu a mai prezentat risc pentru copil, acesta fiind în siguranţă, bărbatul a fost imobilizat şi a fost înlăturată starea de pericol. Pe numele bărbatului, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu şi au deschis cercetări pentru violenţă în familie. 
 
Ulterior, în urma probatorului administrat şi a plângerii formulate de către doi dintre poliţiştii care au intervenit la cazul de violenţă domestică, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a dispus continuarea urmăririi penale faţă de agresor pentru ultraj, bărbatul fiind reţinut pentru 24 de ore. Joi, instanţa a dispus arestarea preventivă a bărbatului din Brăeşti, pentru ultraj.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.