Poliţiştii de la Brigada Rutieră din Bucureşti au dat, în urma unor controale făcute în trafic pentru prinderea şoferilor care conduc băuţi sau sub influenţa substanţelor psihoactive, 79 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 24 de permise. Totodată, au fost constatate şapte infracţiuni, din care patru legate de conducerea sub influenţa alcoolului şi trei - de conducerea sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat, în 6/7 şi 7/8 octombrie, controale în mai multe zone, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.
 
”În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 79 sancţiuni contravenţionale şi au constatat 7 infracţiuni, după cum urmează: 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului; 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”, a anunţat, duminică, Brigada Rutieră.
 
De asemenea, au fost reţinute 24 de permise de conducere, din care 6 pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 9 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie); 5 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului; 2 pentru neacordare de prioritate vehiculelor care au acest drept şi câte unul pentru 1 nerespectarea semnalelor poliţistului rutier şi depăşirea vitezei legale.
 
Totodată, au fost reţinute 10 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.
 
Astfel, un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost prins pe o stradă din Sectorul 5, în timp ce conducea un autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive, astfel că a fost dus la INML pentru prelevarea de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări in rem (cu privire la faptă).
 
Un alt bărbat, în vârstă de 37 de ani, a fost prins pe o stradă din Sectorul 5 în timp ce conducea sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul acooltest a indicat o concentraţie de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.