Îngrijorare, teamă, restricţii în şcoli, reţele telefonice supraglomerate şi recomandări de utilizare a mesageriei sau a reţelelor de socializare, acesta era tabloul Bruxelles-ului marţi la prânz, descris de un român care locuieşte în capitala Belgiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Oamenii sunt stresaţi. Se decid primele măsuri de securitate în instituţii, companii. Instrucţiunile sunt să nu ieşim din clădire, iar cei care sunt pe stradă să meargă acasă”, a relatat un român care lucrează la Bruxelles, într-o instituţie aflată la periferia capitalei belgiene.
 
”S-au primit instrucţiuni de anulare a vizitelor, întâlnirilor, sunt verificări la intrare, iar parcările subterane au fost închise”, a povestit el.
 
În ceea ce îi priveşte pe colegii săi care au copii, acesta a povestit că, în urma alertelor teroriste din ultima perioadă, deja existau restricţii privind accesul în şcoli.
 
”De marţi doar părinţii îşi vor putea lua copiii de la şcoală, iar elevilor nu le este permisă ieşirea în pauza de prânz”, a precizat el.
 
De asemenea, reţeaua telefonică este suprasolicitată, oamenii fiind încurajaţi să folosească mesageria şi reţelele sociale. De altfel, a fost activat pe Facebook butonul safe during Brussels Explosions.
 

”Lumea e îngrijorată în primul rând cum să ajungă acasă, oraşul fiind închis”, a adăugat el.

De altfel, avertismentul autorităţilor locale către locuitorii regiunii Wallonie Bruxelles este: ”Fiecare să rămână acolo unde este (şcoli, firme, instituţii)”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.