Un tânăr de 19 ani a fost arestat preventiv pentru trafic de persoane şi lipsire de libertate în mod ilegal, fiind suspectat de DIICOT Braşov că a racolat o tânără şi a determinat-o, prin metoda "Loverboy", să se prostitueze în Capitală, banii obţinuţi fiind însuşiţi de el. Totodată, el le-ar fi ţinut pe tânără şi pe fiica ei de doi ani şi jumătate în Bucureşti, lipsindu-le de libertate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov l-au reţinut, duminică, pe un tânăr de 19 ani, pentru trafic de persoane şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit DIICOT, el este suspectat că, în perioada 11 iulie - 3 august, a racolat prin intermediul unei reţele de socializare o tânără de 21 de ani, prin folosirea metodei "Loverboy”, pe care a determinat-o să locuiască împreună cu el, iar ulterior, prin constrângere psihică şi fizică exercitată atât asupra sa, cât şi asupra copilului său în vârstă de 2 ani şi 6 luni şi profitând de starea de vădită de vulnerabilitate a acesteia, a exploatat-o, obligând-o să se prostitueze în diferite spaţii închiriate în municipiul Bucureşti, beneficiind de sumele de bani obţinute de victimă în această modalitate (aproximativ 8.000 lei).

De asemenea, procurorii DIICOT arată că, în perioada menţionată, tânăra şi fetiţa ei au fost cazate de inculpat în Bucureşti, restricţionându-le acestora, prin supraveghere continuă şi insuflarea unei stări de temere, libertatea de mişcare.

Duminică, tânărul a fost prezentat Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar instanţa a admis cererea formulată de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul B.C.C.O. Braşov şi IPJ Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.