Un pui de urs care a căzut într-un canal colector adânc de doi-trei metri, în oraşul Victoria, judeţul Braşov, a fost salvat de autorităţi. Jandarmii şi pădurarii au introdus un trunchi de brad în canalul respectiv, iar animalul s-a căţărat şi a reuşit să iasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Braşov, jandarmii au fost anunţaţi prin apel la 112, că pe strada Aleea Uzinei din Victoria, în curtea S.C. Avis Dor Ecologic, se află un pui de urs imobilizat.

“La faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmerie de la Postul de Jandarmi Montan Sâmbăta. Datorită faptului că în zonă se afla şi ursoaica, nu s-a putut interveni sau evalua situaţia decât după ce aceasta a plecat. Ulterior s-a putut stabili că puiul de urs era căzut într-un canal colector cu o adâncime de aproximativ 2-3 metri de unde nu mai putea ieşi”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Braşov. 

De asemenea, în zonă au fost chemaţi şi reprezentanţi de la ICAS Braşov, Ocolul Silvic şi reprezentanţii Fondului Cinegetic.

În urma intervenţiei, puiul de urs a fost eliberat prin introducerea în canalul colector a unui trunchi de brad, pe care acesta s-a putut căţăra, această soluţie aparţinând reprezentanţilor ICAS Braşov, a precizat sursa citată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.