Un băiat de 13 ani a sunat de mai multe ori la 112, pretinzând că a răpit un adolescent de 14 ani şi solicitând 12.000 de lei în schimbul vieţii acestuia. Deşi le-a dat indicaţii greşite poliţiştilor, el a fost localizat, la o fermă din judeţul Brăila, împreună cu presupusa victimă. Părinţii băiatului au fost amendaţi cu 5.100 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În cursul acestei zile, poliţiştii brăileni au fost sesizaţi, în repetate rânduri, prin apel 112, de către o persoană care anunţa faptul că ar fi răpit un minor de 14 ani. Acesta solicita sa i se înmâneze suma de 12.000 de lei, în schimbul vieţii presupusei victime. Alertaţi, poliţiştii au început investigaţiile specifice, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate", a anunţat Poliţia Judeţeană Brăila.
 
În ciuda indicaţiilor greşite furnizate de apelant, poliţiştii au reuşit să-l localizeze, la ferma unei cunoştinţe, în judeţul Brăila.
 
"Este vorba despre un minor, în vârstă de 13 ani, asupra sa fiind găsit şi telefonul de pe care a efectuat apelurile. Împreună cu acesta se afla şi presupusa victimă, un prieten al acestuia, în vârstă de 14 ani", a arătat sursa citată.
 
Părinţii copilului care a sunat la 112 în repetate rânduri au fost sancţionaţi contraventional de către poliţişti, cu suma de 5.000 de lei pentru alertare falsă, prevăzută de O.G. nr. 34/2008, şi cu 100 de lei, pentru nesupravegherea minorului, conform Legii nr. 61/ 1991.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.