Un şofer de microbuz din Brăila, angajat să transporte elevii unei clase în excursie, în cadrul programului ”Şcoala Altfel”, a fost depistat, miercuri, cu alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Treizeci de elevi ai Şcolii ”Ion Băncilă” din municipiul Brăila trebuiau să plece, miercuri dimineaţă, în excursie la Galaţi, cu două microbuze.

”Este vorba despre un grup de copii de clasa a şaptea care trebuia să plece în excursie la Galaţi. 14 copii ar fi trebuit să se îmbarce într-un microbuz, 16 în alt microbuz. Pentru că la nivelul judeţului Brăila există o înâţelegere, un parteneriat, ca profesorii să anhunţe Poliţia înainte de plecarea într-o excursie, poliţiştii de la Serviciul Rutier au venit la şcoală şi i-au testat pe cei doi şoferi care urmau să plece la Galaţi şi să se întoarcă la Brăila cu copiii. Le-au verificat documentele şi i-au testat cu Dragerul iar unul dintre ei a fost descoperit că băuse înainte de a pleca în cursă. Un gest extrem de grav care putea pune în pericol copiii”, a declarat şeful IŞJ Brăila, Cătălin Canciu.

Potrivit poliţiştilor, unul dintre şoferi a fost depistat având în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,44 mg/l. Este vorba despre un şofer de 56  ani, din Brăila. Imediat, bărbatul a fost dat jos de la volan şi a fost chemat un alt şofer care să-i ducă în siguranţă pe copii la destinaţie.

În acelaşi timp, pe numele brăileanului a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului pentru că bărbatul apucase să conducă beat de la sediul firmei până la şcoala de unde trebuia să preia copiii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.