Jandarmeria Brăila anunţă demararea unei anchete interne în urma acuzaţiilor conform cărora mai mulţi protestatari care au participat marţi seară la acţiunile de protest faţă de restricţiile pentru combaterea pandemiei ar fi fost agresaţi de jandarmi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform purtătorului de cuvânt al IJJ Brăila, plutonier Florin Telefca, va fi constituită o  comisie care va demara o anchetă internă cu privire la acuzaţiile apărute în spaţiul public, conform cărora mai mulţi tineri protestatari ar fi fost agresaţi de angajaţi ai Jandarmeriei.

"Se vor verifica toate informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la acest incident. La nivel intern vor fi  dispuse măsurile specific. Se va constitui o comisie", a declarat Telefca.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brăila a precizat şi ce s-a întâmplat marţi seară înainte ca 19 tineri să fie ridicaţi şi duşi la audieri la sediul IPJ  Brăila.

 "La Brăila, a fost organizat marţi seară un protest cu peste 100 de persoane, depăşind limita maximă admisă de lege. Pe timpul  protestului, mai multe persoane s-au manifestat violent  faţă de forţele de ordine, au aruncat cu pietre şi alte obiecte în personal dar în în autospecialele de intervenţie. Deşi au fost somaţi să înceteze acţiunile agresive, aceştia au continuat să se manifeste în acelaşi mod. În jurul orei 23:45, grupul de persoane violente a traversat în fugă intersecţia Căii Călăraşilor cu Bulevardul Independenţei si s-a urcat în două taxi-uri. Taxiurile au fost blocate de efectivele de Poliţie şi de un echipaj de jandarmi venit în sprijin. Manifestanţii violenţi au fost somaţi să coboare, dar aceştia au refuzat, fiind necesară extragerea lor. După extragere, aceste persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru aplicarea măsurilor legale. Ulterior, 18 persoane au fost sancţionate contravenţional ", a transmis Telefca 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.